Tattariraakaleipä ja vihanneslevite

Tattariraakaleipä kuivuu uunissa rapeaksi. Valmista erilaisista kasviksista tahnoja ja levitteitä tälle herkulliselle leivälle.

11.10.2010 11:05
Määrä4 annosta
Valmistusaika8 h
Energia500 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    tattarirouhetta liotettuna

  • 1 dl

    seesaminsiemeniä

  • 1

    porkkana raastettuna

  • kuivattuja yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa

  • 1/2 dl

    kuivattuja sieniä jauhettuna

  • <b>Vihanneslevite:</b>

  • noin 300 g

    kesäkurpitsaa (voit käyttää myös muita vihenneksia esim. punajuurta tai porkkanaa)

  • 1 dl

    manteleita jauhettuna

  • 1 dl

    kurpitsansiemeniä jauhettuna

  • 1

    valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1/2

    sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl

    jauhettua korianteria

  • 1 tl

    jauhettua jeeraa eli juustokuminaa

  • rouhaisu mustapippuria

  • suolaa

  • 1 tl

    agavesiirappia

  • lisäksi koristeeksi ja lisukkeeksi tuoreita versoja ja ituja

Valmistusohjeet

  1. Laita tattari likoamaan muutamaksi tunniksi. Purista lionneesta rouheesta ylimääräinen vesi pois. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet, hienoksi raastettu porkkana, yrtit ja sienijauhe. Taikina on löysää ja vellimäistä.

  2. Painele taikina leivinpaperin päälle ja nosta 45-asteiseen uuniin tai kuivuriin. Jätä uunin luukku raolleen. Paista tai kuivaa yön yli, vähintään 8 tuntia.

  3. Raasta vihannekset. Purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja tarjoile leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit