Puolukka-suklaaleivokset

Puolukka-suklaaleivokset ovat makeaa raakaruokaa.
  • 30 min
  • 12 leivosta
  • 368 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
2 dl
pähkinöitä (esim. cashew- ja saksanpähkinää)
1 dl
pellavansiemeniä
5
puolikuivattua taatelia ilman kiviä (lisää hieman vettä tehosekoittimeen, että menevät paremmin soseeksi)
1
banaani
1/2 dl
kookosjauhoa
4 rkl
raakakaakaojauhetta
1
vaniljatangon siemenet
vettä
2 dl
tuoreita puolukoita
vähän puolukoita koristeluun
Kuorrutus:
2 dl
luomu kookosöljyä
2-3 rkl
raakakaakaojauhoa
vähän agavesiirappia
raakasuklaata raastettuna koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Jauha pähkinät ja siemenet hienoksi tehosekoittimessa. Laita taatelit ja vähän vettä tehosekoittimeen ja pyöritä soseeksi. Lisää pilkottu banaani ja anna koneen käydä, kunnes seos on pehmeää sosetta. Kaada sose sekoituskulhoon.
  2. Sekoita joukkoon käsin kookosjauhoa, kaakaojauhetta
    ja vaniljansiemenet. Lisää vettä vähän kerrallaan, että seoksesta tulee hyvin muotoiltavaa. Lisää joukkoon lopuksi kokonaiset puolukat.
  3. Muotoile massasta pieniä leivoksia esim. muffinivuokiin tai tee yksi iso kakkupohja.

    Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä leivosten päälle. Koristele puolukoilla ja raakasuklaaraasteella.

Kommentit

    Näytä lisää