Maa-artisokkapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maa-artisokkapiirakka

Maa-artisokkapiirakka maistuu vaikka iltapalana.

12.10.2010 10:50
Määrä12 annosta
Valmistusaika80 min
Energia220 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    voita

  • 3 dl

    tattarijauhoja

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 dl

    vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 500 g

    kypsiä maa-artisokkia

  • 100 g

    pinaattia

  • 1

    kananmuna

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1 rkl

    maissijauhoa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2 tl

    Provencale yrttiseosta

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä maa-artisokat kypsiksi. Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kostutetuin käsin voideltuun halkaisijaltaan 24 cm olevaan piirakkavuokaan. Kypsennä piirakkapohjaa 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10 minuuttia.

  2. Huuhtele pinaatin lehdet ja poista keskiruoto. Kiehauta pinaatit nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Puolita kypsät maa-artisokat ja laita esipaistetulle pohjalle. Asettele ryöpätty pinaatti artisokkien väliin. Sekoita kananmuna, kermaviili, maissijauhot ja mausteet ja tarkista maku. Kaada täyte vuokaan.

  3. Miedonna uunin lämpö 180 asteeseen ja kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja nauti raikkaan vihreän salaatin kera lounaalla, alkuruokana tai iltapalana. Tämä piirakka on gluteeniton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit