Kuorrutetut maa-artisokat

Juustolla kuorrutetut maa-artisokat maistuvat suolaisena iltapalana vaikka tuoreen leivän ja valkoviinin kanssa.
  • 1 h
  • 4 annosta
  • 390 kcal / annos

Ainekset

1 kg
maa-artisokkia
vettä
suolaa
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Kuorrutuskastike:
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
artisokkien keitinlientä
2 rkl
mantelijauhetta
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
1 dl
juustoraastetta
1 dl
savustettua lihaa pieninä kuutioina esim. lammasta, nautaa tai possua)
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1
kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Keitä melkein kypsiksi
    suolalla maustetussa vedessä. Ota 2 dl keitinlientä talteen kastiketta varten.

    Valuta artisokat lävikössä ja laita voideltuun uunivuokaan.

  2. Valmista kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot. Kiehauta jauhoseos ja lisää keitinliemi.

    Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää mantelijauhe, mausteet, juustoraaste, savulihakuutiot ja persilja. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen kananmuna.
  3. Levitä kastike artisokkien päälle. Kuorruta uunissa 250 asteessa tai grillissä kullanruskeaksi.

    Nauti leivän ja valkoviinin kera.

Kommentit

    Näytä lisää