Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljy

Yrttiöljy kruunaa maa-artisokkakeiton.
  • 40 min + 10 min yrttiöljyn valmistus
  • 4 annosta keittoa ja 40 kpl 1 rkl annosta öljyä
  • keitto: 270 kcal yrttiöljy: 45 kcal /annos (1 rkl)

Ainekset

Maa-artisokkakeitto
2 rkl
voita
600 g
(n. 12 kpl) kuorittuja maa-artisokkia
3-4 kpl
(n. 300 g) jauhoista perunaa lohkoina
1
sipuli hienonnettuna
suolaa
2 l
kasvislientä tai vettä
2 dl
kuohukermaa
pinnalle yrttiöljyä ja pähkinöitä
Yrttiöljy:
1
ruukku rucolaa
2
ruukkua basilikaa
1/4 tl
suolaa
2 dl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä
    noin viisi minuuttia. Lisää loput aineet ja hauduta
    kannen alla kunnes kasvikset ovat aivan kypsiä.

    Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella
    ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto
    tuntuu liian paksulta.

    Kiehauta keitto ja annostele lautasille.

    Tipottele keiton päälle yrttiöljyä ja ripottele pinnalle
    pähkinöitä tai paahdettuja leipäkuutioita.
  2. Yrttiöljyn valmistus:

    Revi yrttien lehdet kulhoon ja lisää suola sekä öljy. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Yrttiöljy sopii moniin ruokiin mausteeksi, leivän päälle ja
    salaatteihin kastikkeeksi.

    Yrttiöljy säilyy hyvin 2 viikkoa jääkaapissa. Laita öljy puhtaaseen lasipurkkiin ja otat aina puhtaalla lusikalla.
    Voit valmistaa erilaisista yrteistä samaan tapaan erimakuisia öljyjä. Siivilöimällä öljyn saat kuultavaa ja kauniin väristä öljyä. Tämä sopii loistavasti maa-artisokkakeiton päälle.

Kommentit

    Näytä lisää