Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljy - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljy

Yrttiöljy kruunaa maa-artisokkakeiton.

12.10.2010 11:09
Määrä4 annosta keittoa ja 40 kpl 1 rkl annosta öljyä
Valmistusaika40 min + 10 min yrttiöljyn valmistus
Energiakeitto: 270 kcal yrttiöljy: 45 kcal /annos (1 rkl)

Ainekset

  • <b>Maa-artisokkakeitto</b>

  • 2 rkl

    voita

  • 600 g

    (n. 12 kpl) kuorittuja maa-artisokkia

  • 3-4 kpl

    (n. 300 g) jauhoista perunaa lohkoina

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • suolaa

  • 2 l

    kasvislientä tai vettä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • pinnalle yrttiöljyä ja pähkinöitä

  • <b>Yrttiöljy:</b>

  • 1

    ruukku rucolaa

  • 2

    ruukkua basilikaa

  • 1/4 tl

    suolaa

  • 2 dl

    öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä noin viisi minuuttia. Lisää loput aineet ja hauduta kannen alla kunnes kasvikset ovat aivan kypsiä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Kiehauta keitto ja annostele lautasille. Tipottele keiton päälle yrttiöljyä ja ripottele pinnalle pähkinöitä tai paahdettuja leipäkuutioita.

  2. Yrttiöljyn valmistus: Revi yrttien lehdet kulhoon ja lisää suola sekä öljy. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Yrttiöljy sopii moniin ruokiin mausteeksi, leivän päälle ja salaatteihin kastikkeeksi. Yrttiöljy säilyy hyvin 2 viikkoa jääkaapissa. Laita öljy puhtaaseen lasipurkkiin ja otat aina puhtaalla lusikalla. Voit valmistaa erilaisista yrteistä samaan tapaan erimakuisia öljyjä. Siivilöimällä öljyn saat kuultavaa ja kauniin väristä öljyä. Tämä sopii loistavasti maa-artisokkakeiton päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit