Simpukkapasta

Klassinen simpukoiden kanssa tarjottava pasta on linquinea.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 657 kcal / annos

Ainekset

2 kg
sinisimpukoita
1
sipuli hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
oliiviöljyä
250 g
kirsikkatomaatteja
4 dl
valkoviiniä
ripaus sahramia
4 dl
kermaa
1/2 dl
hienonnettua persiljaa
suolaa
pippuria
n. 400 g
linquinepastaa

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois
    kaikki kuorestaan rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Jos simpukan kuori sulkeutuu sitä kevyesti kopauttamalla, on se
    elävä. Jätä simpukat kylmään veteen odottamaan keittämistä.
  2. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna öljyä isossa kasarissa ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi kirsikkatomaatit ja lisää ne pannulle. Kuullota hetki. Kaada kasariin valkoviini. Ripottele liemeen sahrami ja anna kiehahtaa. Lorauta sekaan myös kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kun kastike on kiehahtanut uudelleen, nosta simpukat
    kasariin, ravistele ja sulje kannella. Lisää tässä vaiheessa
    pasta kiehumaan. Ravistele välillä simpukoita ja keitä
    korkeintaan 5 minuuttia. Nosta kasari pois kuumalta liedeltä.
  4. Kun avaat kannen uudelleen, simpukat ovat auenneet. Heitä
    pois avaamattomat simpukat. Mausta simpukat suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada keitetty pasta kattilaan. Sekoita
    varovasti nostellen ja kumoa pasta tarjoiluastialle.

Kommentit

    Näytä lisää