Simpukkapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Simpukkapasta

Klassinen simpukoiden kanssa tarjottava pasta on linquinea.

18.10.2010 10:01
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
Energia657 kcal / annos

Ainekset

  • 2 kg

    sinisimpukoita

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 4

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • oliiviöljyä

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 4 dl

    valkoviiniä

  • ripaus sahramia

  • 4 dl

    kermaa

  • 1/2 dl

    hienonnettua persiljaa

  • suolaa

  • pippuria

  • n. 400 g

    linquinepastaa

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois kaikki kuorestaan rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Jos simpukan kuori sulkeutuu sitä kevyesti kopauttamalla, on se elävä. Jätä simpukat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

  2. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna öljyä isossa kasarissa ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi kirsikkatomaatit ja lisää ne pannulle. Kuullota hetki. Kaada kasariin valkoviini. Ripottele liemeen sahrami ja anna kiehahtaa. Lorauta sekaan myös kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kun kastike on kiehahtanut uudelleen, nosta simpukat kasariin, ravistele ja sulje kannella. Lisää tässä vaiheessa pasta kiehumaan. Ravistele välillä simpukoita ja keitä korkeintaan 5 minuuttia. Nosta kasari pois kuumalta liedeltä.

  4. Kun avaat kannen uudelleen, simpukat ovat auenneet. Heitä pois avaamattomat simpukat. Mausta simpukat suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada keitetty pasta kattilaan. Sekoita varovasti nostellen ja kumoa pasta tarjoiluastialle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit