Aasialainen simpukkakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Aasialainen simpukkakeitto

Tarjoile simpukkakeiton lisukkena riisiä, kuten Thaimaassa aina tehdään. Keitot saavat lisukkeeksi maistuvaa jasmiiniriisiä.

18.10.2010 10:09
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
Energia850 kcal / annos

Ainekset

  • 1-2 kg

    tuoreita simpukoita esim. venussimpukoita

  • 2

    salottisipulia

  • puolikas purjo

  • pari valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 l

    kalalientä

  • 2 dl

    kookosmaitoa

  • pala varsiselleriä

  • punainen chili hienonnettuna

  • 3 cm

    pala inkivääriä raasteena

  • merisuolaa

  • loraus seesamiöljyä

  • tuoretta korianteria

  • tarjolle keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois kaikki kuorestaan rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Jos simpukan kuori sulkeutuu sitä kevyesti kopauttamalla, on se elävä. Jätä simpukat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää kalaliemi, kookosmaito, viipaloitu selleri ja mausteet. Anna kiehahtaa.

  3. Laita simpukat kiehuvaan kattilaan ja keitä niitä noin 5 minuuttia, kunnes kaikki ovat avautuneet. Lorauta joukkoon seesamiöljyä ja ripottele mausteeksi tuoretta korianteria. Tarjoile riisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit