Blinit

Blinit maistuvat parhaille juuri paistettuina.

20.10.2010 7:46
Määrä6 annosta
Valmistusaikakohotusaika + 40 min
Energia480 kcal / annos

Ainekset

  • 4 dl

    jogurttia tai kermaviiliä

  • 1 tl

    sokeria

  • 20 g

    hiivaa

  • 2 1/2 dl

    tattarijauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 1/2 dl

    kuumaa maitoa

  • 1

    keltuainen

  • 1

    valkuainen vaahdotettuna

  • paistamiseen:

  • 100 g

    kirkastettua voita

  • lisäke:

  • 2 dl

    smetanaa

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 200 g

    mätiä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri ja hiiva. Sekoita joukkoon jauhot, johon on sekoitettu suola. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa.

  2. Kirkasta voi. Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan. Pohjalle jääneen heran voit käyttää leivontaan, lettutaikinaan tai syrnikkitaikinaan.

  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen viimeisenä. Kuumenna kirkastettua voita blinipannulla tai ohukaispannulla. Laita taikinaa reilusti pannuun ja paista miedolla lämmöllä.

  4. Anna taikinan hyytyä kunnolla ennen kuin käännät. Lisää blinin päälle kirkastettua voita, kun blinin toinen puoli on paistunut. Jos pinta ei ole ”kiinni”, rasva menee blinin sisään. Silloin lopputulos on rasvainen ja vetelä. Blinin pitää olla rapea ja kuohkea. Tarjoa lämpimänä smetanan, sipulin ja mädin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit