Blinit

Blinit maistuvat parhaille juuri paistettuina.
  • kohotusaika + 40 min
  • 6 annosta
  • 480 kcal / annos

Ainekset

4 dl
jogurttia tai kermaviiliä
1 tl
sokeria
20 g
hiivaa
2 1/2 dl
tattarijauhoja
1 tl
suolaa
1/2 dl
kuumaa maitoa
1
keltuainen
1
valkuainen vaahdotettuna
paistamiseen:
100 g
kirkastettua voita
lisäke:
2 dl
smetanaa
1
sipuli hienonnettuna
200 g
mätiä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri ja hiiva.

    Sekoita joukkoon jauhot, johon on sekoitettu suola.

    Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä
    tai pidempäänkin jääkaapissa.
  2. Kirkasta voi. Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle.

    Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan. Pohjalle jääneen heran voit käyttää leivontaan, lettutaikinaan tai syrnikkitaikinaan.
  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen viimeisenä.

    Kuumenna kirkastettua voita blinipannulla tai ohukaispannulla. Laita taikinaa reilusti pannuun ja paista miedolla lämmöllä.
  4. Anna taikinan hyytyä kunnolla ennen kuin käännät. Lisää blinin päälle kirkastettua voita, kun blinin toinen puoli on paistunut. Jos pinta ei ole ”kiinni”, rasva menee blinin sisään. Silloin lopputulos on rasvainen ja vetelä. Blinin pitää olla rapea ja kuohkea.

    Tarjoa lämpimänä smetanan, sipulin ja mädin kera.

Kommentit

    Näytä lisää