Hedelmäinen kvinoasalaatti

Kvinoasta syntyy maukas ja terveellinen salaatti, jonka voi nauttia sellaisenaan tai vaikka lihapadan lisukkeena.
  • 25 min
  • 4 annosta
  • 540 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kvinoaa
2
appelsiinin puristettu mehu
1/2 tl
mustapippurijauhetta
1/2 tl
inkiväärijauhetta
1/2 tl
kardemummaa
2
valkosipulia hienonnettuna
ripaus suolaa
2 dl
cashew- tai parapähkinöitä
2 dl
kuivattuja hedelmiä esim. papaijaa, aprikoosia ja mangoa
250 g
kirsikkatomaatteja

Valmistusohjeet

  1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois.

    Sekoita appelsiinimehun joukkoon mausteet ja kaada seos vielä lämpimän kvinoan joukkoon. Sekoita hyvin.
  2. Rouhi pähkinöitä vähän veitsellä ja paahda pähkinät kuivalla pannulla. Pilko hedelmiä, jos palat ovat suuria. Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita ne pähkinöiden ja hedelmien kanssa salaatin joukkoon. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää