Ainekset
100 g
maa- tai cashewpähkinöitä
600 g
lampaanpaistia kuutioina
2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
3 1/2 dl
lihalientä
3 1/2 dl
Mongozo-banaaniolutta (saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista)
1 dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
suolaa
tuoretta minttua hienonnettuna
1/2
tuore ananas kuutioituna
2
banaania kuutioituna
koristeeksi kuivattuja banaanilastuja ja pähkinöitä
Valmistusohjeet
Paahda pähkinät kevyesti. Nosta ne pataan. Ruskista lampaanpalat öljyssä. Nosta lihat pataan. Hienonna sipulit ja ruskista ne samalla pannulla kuin lihat. Lisää joukkoon inkivääriä ja kardemummaa. Sekoita. Lisää ne pataan.
Kuumenna lihaliemi ja sekoita siihen tahini. Kaada liemi pataan. Anna padan hautua noin tunti, riippuen lihapalojen koosta. Mausta pata suolalla ja tuoreella mintulla.
Kuutioi hedelmät ja lisää ne lopuksi pataan. Kuumenna nopeasti ja koristele kuivatuilla banaanilastuillatai pähkinöillä. Tarjoile lisukkeena riisiä tai kvinoaa.