Lammasta hedelmäkastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lammasta hedelmäkastikkeessa

Lammaspadassa maistuvat ananas ja banaani.

25.10.2010 9:53
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 1/2 tuntia
Energia745 kcal / annos

Ainekset

  • 100 g

    maa- tai cashewpähkinöitä

  • 600 g

    lampaanpaistia kuutioina

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 tl

    inkivääriä

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 3 1/2 dl

    lihalientä

  • 3 1/2 dl

    Mongozo-banaaniolutta (saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista)

  • 1 dl

    tahinia eli seesaminsiementahnaa

  • suolaa

  • tuoretta minttua hienonnettuna

  • 1/2

    tuore ananas kuutioituna

  • 2

    banaania kuutioituna

  • koristeeksi kuivattuja banaanilastuja ja pähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Paahda pähkinät kevyesti. Nosta ne pataan. Ruskista lampaanpalat öljyssä. Nosta lihat pataan. Hienonna sipulit ja ruskista ne samalla pannulla kuin lihat. Lisää joukkoon inkivääriä ja kardemummaa. Sekoita. Lisää ne pataan.

  2. Kuumenna lihaliemi ja sekoita siihen tahini. Kaada liemi pataan. Anna padan hautua noin tunti, riippuen lihapalojen koosta. Mausta pata suolalla ja tuoreella mintulla.

  3. Kuutioi hedelmät ja lisää ne lopuksi pataan. Kuumenna nopeasti ja koristele kuivatuilla banaanilastuillatai pähkinöillä. Tarjoile lisukkeena riisiä tai kvinoaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit