Maapähkinäkeksit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maapähkinäkeksit

Maapähkinäkekseissä maistuu myös appelsiini.

25.10.2010 9:57
Määrän. 15 keksiä
Valmistusaika2 h
Energia200 kcal / keksi

Ainekset

  • 5 dl

    vehnäjauhoa

  • 1/2 tl

    leivinjauhetta

  • 1/2 tl

    soodaa

  • ripaus suolaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 100 g

    maapähkinätahnaa

  • 2 dl

    ruokokidesokeria

  • 1

    kananmuna

  • 1/2 dl

    appelsiineista puristettua mehua

  • 2 rkl

    appelsiini-mangohilloa

  • 1 dl

    maapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinätahna. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää muna ja vatkaa hetki. Lisää mehu ja hillo. Sekoita. Lisää vielä lopuksi taikinaan rouhitut maapähkinät.

  2. Nosta taikina jääkaappiin, kunnes se jähmettyy. Tee jähmettyneestä taikinasta pieniä palloja, jotka litistät sormin leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit