Maksapasteijaa ja viinirypälehilloketta

Maksapasteija maistuu herkullisen viinirypälehillokkeen kanssa.

28.10.2010 13:32
Määrä10 annosta
Valmistusaika2 h ja vetäytyminen seuraavaan päivään
Energia340 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    jauhettua vasanmaksaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2

    palaa vaaleaa leipää kuutioituna

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2

    valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 2 tl

    timjamia

  • 4

    fileetä anjovista

  • 2 rkl

    anjovislientä

  • 2

    munaa

  • vuoan vuoraukseen:

  • 170 g

    kylmäsavupekonia viipaleina

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä leipäkuutiot sekä kerma ja anna turvota. Kuullota öljyssä sipulit ja timjami. Lisää ne leipä-kermaseokseen. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella anjovisfileet ja liemi.

  2. Sekoita maksan joukkoon rivakasti vatkaten pehmeä voi, mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

  3. Vuoraa 1½ l vetoisuudeltaan oleva pitkä tai pyöreä kakkuvuoka pekoniviipaleilla. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka pekoniviipaleilla. Pane vuoan päälle ensin leivinpaperi ja sen jälkeen sulje vuoka tiiviisti alumiinifoliolla.

  4. Kypsennä pasteija uunissa 175 asteessa, vesihauteessa noin 1½ tuntia, kunnes se on kypsää. Anna pasteijan vetäytyä seuraavaan päivään. Leikkaa viipaleiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit