Maksapasteijaa ja viinirypälehilloketta

Maksapasteija maistuu herkullisen viinirypälehillokkeen kanssa.
  • 2 h ja vetäytyminen seuraavaan päivään
  • 10 annosta
  • 340 kcal / annos

Ainekset

500 g
jauhettua vasanmaksaa
100 g
pehmeää voita
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 dl
kuohukermaa
2
palaa vaaleaa leipää kuutioituna
1 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl
timjamia
4
fileetä anjovista
2 rkl
anjovislientä
2
munaa
vuoan vuoraukseen:
170 g
kylmäsavupekonia viipaleina

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä leipäkuutiot sekä kerma ja anna turvota. Kuullota öljyssä sipulit ja timjami. Lisää ne leipä-kermaseokseen.

    Sekoita joukkoon sauvasekoittimella anjovisfileet ja liemi.
  2. Sekoita maksan joukkoon rivakasti vatkaten pehmeä voi, mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

  3. Vuoraa 1½ l vetoisuudeltaan oleva pitkä tai pyöreä kakkuvuoka pekoniviipaleilla. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka pekoniviipaleilla.

    Pane vuoan päälle ensin leivinpaperi ja sen jälkeen sulje vuoka tiiviisti alumiinifoliolla.
  4. Kypsennä pasteija uunissa 175 asteessa, vesihauteessa
    noin 1½ tuntia, kunnes se on kypsää. Anna pasteijan vetäytyä seuraavaan päivään. Leikkaa viipaleiksi.

Kommentit

    Näytä lisää