Rakuunakermassa haudutettua broilerinmaksaa

Keitetyt linssit sopivat hyvin broilerinmaksan kanssa.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 320 kcal / annos

Ainekset

300 g
broilerinmaksaa
2 rkl
voita
Kastike:
1 rkl
voita
1/2 rkl
kuivattua rakuunaa
2 dl
valmista kastikepohjaa (saa kaupasta 2 dl tetrassa)
2 dl
kuohukermaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Balsami-sipulisiirappi:
1 rkl
öljyä
3
sipulia hienonnettuna
1 dl
balsamiviinietikkaa
3 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata ja valuta broilerinmaksat hyvin. Poista kalvot ja verisuonet.

    Valmista balsami-sipulisiirappi. Kuullota öljyssä sipulit ja lisää loput aineet. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Keitä seuraavaksi kastike. Lämmitä sulaneessa voissa ensin kuivattu rakuuna. Lisää loput aineet ja keitä, kunnes hieman sakenee. Tarkista maku.
  3. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista siinä broilerinmaksat kauniin ruskeiksi. Lisää kastike ja kiehauta. Maksa on sopivan kypsää, kun se on sisältä punertavaa ja mehevää.
  4. Annostele lautasille ja valuta päälle raitoina balsamico-siirappia ja nauti keitettyjen linssien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää