Naudan potkaa yrteillä ja appelsiinilla maustettuna

Naudan potka kypsyy mureaksi uunin lämmössä.
  • 4 1/2 tuntia
  • 4 annosta
  • 660 kcal / annos

Ainekset

1-1 1/2 kg
naudan potkia (osso bucoa)
suolaa, mustapippuria
vehnäjauhoja
50 g
voita
2 rkl
oliiviöljyä
4
porkkanaa
1
varsisellerin varsi
1
iso sipuli
5
valkosipulinkynttä
0,75 l
ranskalaista punaviiniä
1 l
lihalientä
250 g
kirsikkatomaatteja
1
appelsiinin kuori kuorimaveitsellä leikattuna
tuoretta timjamia muutama oksa

Valmistusohjeet

  1. Naudan potkan ympärillä on sidekudosta, joka täytyy katkaista, ettei liha paistettaessa kierry kuppimaiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä sidekudosta muutamasta kohdasta auki.
  2. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kieritä
    lihat vielä vehnäjauhossa. Ruskista lihat voin ja oliiviöljyn
    seoksessa. Nosta lihat pataan.
  3. Lisää pannulle öljyä ja ruskista pilkotut juurekset. Laita kaikki ainekset pataan. Kaada päälle punaviiniä ja lihalientä. Nosta pata levylle ja anna kiehahtaa.
  4. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Lisää pataan tomaatit, appelsiinin kuori ja yrtit. Anna padan hautua levyllä tai uunissa noin 3-4 tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää