Naudan potkaa yrteillä ja appelsiinilla maustettuna

Naudan potka kypsyy mureaksi uunin lämmössä.

1.11.2010 11:15
Määrä4 annosta
Valmistusaika4 1/2 tuntia
Energia660 kcal / annos

Ainekset

  • 1-1 1/2 kg

    naudan potkia (osso bucoa)

  • suolaa, mustapippuria

  • vehnäjauhoja

  • 50 g

    voita

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 4

    porkkanaa

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 1

    iso sipuli

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • 0,75 l

    ranskalaista punaviiniä

  • 1 l

    lihalientä

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 1

    appelsiinin kuori kuorimaveitsellä leikattuna

  • tuoretta timjamia muutama oksa

Valmistusohjeet

  1. Naudan potkan ympärillä on sidekudosta, joka täytyy katkaista, ettei liha paistettaessa kierry kuppimaiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä sidekudosta muutamasta kohdasta auki.

  2. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kieritä lihat vielä vehnäjauhossa. Ruskista lihat voin ja oliiviöljyn seoksessa. Nosta lihat pataan.

  3. Lisää pannulle öljyä ja ruskista pilkotut juurekset. Laita kaikki ainekset pataan. Kaada päälle punaviiniä ja lihalientä. Nosta pata levylle ja anna kiehahtaa.

  4. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Lisää pataan tomaatit, appelsiinin kuori ja yrtit. Anna padan hautua levyllä tai uunissa noin 3-4 tuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit