Omenapiirakka

Tarjoile omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä.
  • 2 h
  • 4 annosta
  • 780 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
125 g
vehnäjauhoja
200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
1
kananmuna
vähän vettä tarvittaessa
Täyte:
1 kg
happamia omenoita
1 1/2 dl
sokeria
100 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Älä vaivaa taikinaa. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Siivuta omenat. Sulata pannulla sokeri ja voi. Lisää omenalohkot pannulle. Anna kuullottua hetki, älä polta. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Nosta pois liedeltä.
  3. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi haluamasi kokoiseksi ja malliseksi levyksi leivinpaperin päällä. Asettele omenalohkot voidellun vuoan pohjalle ja lusikoi sokeri-voiseos päälle. Asettele taikina omenoiden päälle.

    Paista 180- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit

    Näytä lisää