Reseptit
Yrttikalkkunaa ja marinoitua hunajamelonia

Yrttikalkkunaa ja marinoitua hunajamelonia
Paistopussissa kalkkuna kypsyy meheväksi ja makoisaksi.
- 1 tunti 20 min.
- 6 annosta
- 580 kcal / annos
Ainekset
- Kalkkuna:
- noin 1 kg
- painoinen kalkkunan rintafilee
- suolaa
- 1/2 dl
- sitruunamehua
- Kuorrutus:
- 2
- palaa vaaleaa leipää
- 1
- ruukku basilikaa
- 1 1/2 dl
- oliiviöljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 1/2 dl
- parmesaanijuustoa raasteena
- Meloni:
- 1/2
- hunajameloni paloiteltuna
- 1/2 dl
- kurpitsansiemeniä
- Marinadi:
- 1 dl
- öljyä
- 1 dl
- basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl
- sitruunamehua
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohjeet
- Ota kalkkuna huoneenlämpöön kahta tuntia ennen
valmistusta. Valmista kuorrutus.
Laita kulhoon paloiteltu vaalea leipä, basilikanlehdet,
oliiviöljy ja mausteet. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi parmesaanijuusto joukkoon.
- Mausta kalkkunanfilee sitruunamehulla sekä suolalla
ja laita paistopussiin. Sivele kuorrutus fileen päälle ja sulje paistopussi sulkijalla.
Laita paistopussi uunipelille tai uuninkestävään vuokaan.
Leikkaa paistopussin kulma auki ja paista uunissa 180
asteessa noin 30 minuuttia.
Anna kalkkunafileen vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Viipaloi ja nauti marinoidun melonin kanssa.
- Laita paloiteltu meloni ja kurpitsansiemenet kulhoon.
Yhdistä öljy, basilika, sitruunamehu ja mausteet.
Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita kastike hunajamelonin ja kurpitsansiemenien joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia jääkaapissa. Nauti yrttikalkkunan
kera.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää