Reseptit

Yrttikalkkunaa ja marinoitua hunajamelonia

Paistopussissa kalkkuna kypsyy meheväksi ja makoisaksi.
  • 1 tunti 20 min.
  • 6 annosta
  • 580 kcal / annos

Ainekset

Kalkkuna:
noin 1 kg
painoinen kalkkunan rintafilee
suolaa
1/2 dl
sitruunamehua
Kuorrutus:
2
palaa vaaleaa leipää
1
ruukku basilikaa
1 1/2 dl
oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 1/2 dl
parmesaanijuustoa raasteena
Meloni:
1/2
hunajameloni paloiteltuna
1/2 dl
kurpitsansiemeniä
Marinadi:
1 dl
öljyä
1 dl
basilikaa hienonnettuna
2 rkl
sitruunamehua
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota kalkkuna huoneenlämpöön kahta tuntia ennen
    valmistusta. Valmista kuorrutus.

    Laita kulhoon paloiteltu vaalea leipä, basilikanlehdet,
    oliiviöljy ja mausteet. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi parmesaanijuusto joukkoon.

  2. Mausta kalkkunanfilee sitruunamehulla sekä suolalla
    ja laita paistopussiin. Sivele kuorrutus fileen päälle ja sulje paistopussi sulkijalla.

    Laita paistopussi uunipelille tai uuninkestävään vuokaan.
    Leikkaa paistopussin kulma auki ja paista uunissa 180
    asteessa noin 30 minuuttia.

    Anna kalkkunafileen vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Viipaloi ja nauti marinoidun melonin kanssa.

  3. Laita paloiteltu meloni ja kurpitsansiemenet kulhoon.
    Yhdistä öljy, basilika, sitruunamehu ja mausteet.

    Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita kastike hunajamelonin ja kurpitsansiemenien joukkoon. Anna maustua 20 minuuttia jääkaapissa. Nauti yrttikalkkunan
    kera.

Kommentit

    Näytä lisää