Linnapaisti

Linnapaisti on klassikko, joka ei jätä ketään kylmäksi.
  • 2 h
  • 6 annosta
  • 370 kcal / annos

Ainekset

n. 1 kg
naudan sisäpaistia
1 rkl
öljyä
suolaa
Keitinliemi:
vettä
suolaa
1
sipuli lohkoina
1
varsisellerin varsi paloina
1
porkkana lohkoina
6
anjovisfileetä
3 rkl
punaviinietikkaa
2
piparkakkua muruina
1
laakerinlehti
6
maustepippuria
Kastike:
6 dl
keitinlientä
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
anjovislientä
Suuruste:
2 rkl
pehmeää voita
2 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen valmistusta.
    Sido paisti sidontanarulla tarvittaessa tasaisen kokoiseksi
    palaksi. Ruskista paisti uunipadassa öljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  2. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle.
    Lisää nestettä niin, että paisti peittyy. Kerää reikäkauhalla
    vaahtoa niin kauan, kun sitä muodostuu.

    Lisää liemeen sipulit, juurekset ja mausteet. Keitä paistia noin tunti kunnes mittari näyttää 72 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.
  3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa niin, että lientä on tarvittava määrä kastikkeeseen. Lisää liemeen kerma, anjovisliemi ja kiehauta.

    Valmista suurus. Vatkaa voin joukkoon jauhot. Suurusta
    kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
  4. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle. Tarjoa paistettujen
    porkkana- ja lanttuviipaleiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää