Linnapaisti

Linnapaisti on klassikko, joka ei jätä ketään kylmäksi.

3.11.2010 10:10
Määrä6 annosta
Valmistusaika2 h
Energia370 kcal / annos

Ainekset

  • n. 1 kg

    naudan sisäpaistia

  • 1 rkl

    öljyä

  • suolaa

  • <b>Keitinliemi:</b>

  • vettä

  • suolaa

  • 1

    sipuli lohkoina

  • 1

    varsisellerin varsi paloina

  • 1

    porkkana lohkoina

  • 6

    anjovisfileetä

  • 3 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2

    piparkakkua muruina

  • 1

    laakerinlehti

  • 6

    maustepippuria

  • <b>Kastike:</b>

  • 6 dl

    keitinlientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    anjovislientä

  • <b>Suuruste:</b>

  • 2 rkl

    pehmeää voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen valmistusta. Sido paisti sidontanarulla tarvittaessa tasaisen kokoiseksi palaksi. Ruskista paisti uunipadassa öljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla.

  2. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle. Lisää nestettä niin, että paisti peittyy. Kerää reikäkauhalla vaahtoa niin kauan, kun sitä muodostuu. Lisää liemeen sipulit, juurekset ja mausteet. Keitä paistia noin tunti kunnes mittari näyttää 72 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

  3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa niin, että lientä on tarvittava määrä kastikkeeseen. Lisää liemeen kerma, anjovisliemi ja kiehauta. Valmista suurus. Vatkaa voin joukkoon jauhot. Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.

  4. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle. Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttuviipaleiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit