Riistapaisti ja vadelmakastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Riistapaisti ja vadelmakastiketta

Vadelmat tuovat kirpeydellään riistan täyteläistä makua esiin.

3.11.2010 10:20
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 tunti + marinointiaika
Energia450 kcal / annos

Ainekset

  • noin 1 kg

    riistapaistia

  • <b>Marinadi:</b>

  • 3 rkl

    punaviinietikkaa

  • 1 dl

    vadelmia

  • 1 dl

    öljyä

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 1 tl

    timjamia

  • 2

    valkosipulinkynttä viipaleina

  • <b>Vadelmakastike:</b>

  • 2 rkl

    voita

  • 2 dl

    vadelmia

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 4 dl

    valmista kastikepohjaa (saa kaupasta 2 dl tetroissa)

  • vastajauhettua mustapippuria

  • suolaa

  • 2 rkl

    voita

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 1 dl

    vadelmia

  • yrtinoksia

Valmistusohjeet

  1. Poista paistista kalvot. Sekoita marinadin ainekset. Laita paisti sopivan kokoiseen muovipussiin ja kaada marinadi paistin päälle. Puristele pussia niin, että paisti peittyy kauttaaltaan marinadiin. Puristele ylimääräinen ilma pois pussista. Sulje pussin suu ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Kääntele pussia jääkaapissa muutaman kerran marinoinnin ajan, jotta marinadi imeytyy tasaisesti.

  2. Ota paisti tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Pyyhkäise marinadi pois paistin pinnalta ja sido sidontanarulla tarvittaessa tasaisen kokoiseksi palaksi. Ruskista paistin pinta. Pane paisti paistoritilän ja uunipellin päälle. Pane paisti 150 asteiseen uuniin. Kypsennä 40 minuuttia niin saat puolikypsän paistin tai 10 minuuttia vielä lisää, niin paisti on kypsä. Kääri paisti leivinpaperiin ja folioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

  3. Siivilöi paistoliemi ja käytä se kastikkeeseen. Valmista kastike. Kuullota vadelmia ja timjamia voissa. Lisää hunaja, punaviinietikka, kastikepohja, mausteet ja siivilöity paistoliemi.Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Vispaa juuri ennen tarjoilua voi joukkoon ja tarkista maku.

  4. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle. Koristele vadelmilla ja yrtinoksilla. Tarjoa perunoiden ja kasvisten kanssa.

  5. Jos käytät lihan lämpötilamittaria muista tämä: Punertavan lihan sisälämpötila on noin +55 °C, ja kypsän noin +65 °C.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit