Ohra-piimäleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ohra-piimäleipä

Tuoreen ohraleivän kanssa maistuu aito voi ja muutama juustosiivu.

15.11.2010 10:33
Määrä2 leipää
Valmistusaika2 1/2 h
Energia124 kcal / siivu (yhdestä leivästä tulee n. 12 s.)

Ainekset

  • Nopea juuri:

  • 5 dl

    piimää

  • 50 g

    hiivaa

  • 5 dl

    ohrajauhoja

  • 1-2 tl

    suolaa

  • Taikinaan:

  • n. 3 dl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murustettu hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon ohrajauhot ja suola sekoittaen. Jätä taikina huoneenlämpöön noin tunniksi.

  2. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Leivo kaksi leipää. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle liinan alle kohoamaan. Anna kohota 30-45 minuuttia.

  3. Paista leipiä 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Leipä on kypsää, kun se kumisee pohjaan koputtaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit