Ohra-piimäleipä

Tuoreen ohraleivän kanssa maistuu aito voi ja muutama juustosiivu.
  • 2 1/2 h
  • 2 leipää
  • 124 kcal / siivu (yhdestä leivästä tulee n. 12 s.)

Ainekset

Nopea juuri:
5 dl
piimää
50 g
hiivaa
5 dl
ohrajauhoja
1-2 tl
suolaa
Taikinaan:
n. 3 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon
    murustettu hiiva.

    Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon ohrajauhot ja suola sekoittaen. Jätä taikina huoneenlämpöön noin tunniksi.
  2. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi.

    Leivo kaksi leipää. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle
    liinan alle kohoamaan. Anna kohota 30-45 minuuttia.
  3. Paista leipiä 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Leipä on
    kypsää, kun se kumisee pohjaan koputtaessa.

Kommentit

    Näytä lisää