Reseptit
Rouheiset sämpylät

Rouheiset sämpylät
Erilaiset siemenet tuovat rouheisuutta sämpylätaikinaan. Sämpylöitä kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja pakastaa osa.
- 2 1/2 h
- n. 15 sämpylää
- 310 kcal / annos
Ainekset
- 6 dl
- nestettä esim. vettä, maitoa, piimää tai olutta
- 25 g
- hiivaa
- 1-2 tl
- suolaa
- 2 dl
- siemensekoitusta esim. pellavan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä
- 4 dl
- rouheisia jauhoja esim. speltti- tai sämpyläjauhoja
- n. 8 dl
- vehnäjauhoja
- 50 g
- pehmeää voita
- valkuaista voiteluun
- kurpitsansiemeniä koristeluun
Valmistusohjeet
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja suola. Lisää siemenet ja rouheiset jauhot. Sekoita hyvin.
Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Lisää lopuksi joukkoon pehmeää voita. - Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45
minuuttia.
Tee kohonneesta taikinasta pitkulainen tanko. Leikkaa tangosta paloja ja muotoile ne sämpylöiksi. Taikinasta tulee noin 15 sämpylää riippuen vähän niiden koosta. - Nosta sämpylät leivinpaperin päälle. Voitele sämpylät valkuaisella ja ripottele päälle vielä kurpitsansiemeniä.
Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Näytä lisää