Rouheiset sämpylät

Erilaiset siemenet tuovat rouheisuutta sämpylätaikinaan. Sämpylöitä kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja pakastaa osa.

15.11.2010 11:17
Määrän. 15 sämpylää
Valmistusaika2 1/2 h
Energia310 kcal / annos

Ainekset

  • 6 dl

    nestettä esim. vettä, maitoa, piimää tai olutta

  • 25 g

    hiivaa

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    siemensekoitusta esim. pellavan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä

  • 4 dl

    rouheisia jauhoja esim. speltti- tai sämpyläjauhoja

  • n. 8 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    pehmeää voita

  • valkuaista voiteluun

  • kurpitsansiemeniä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja suola. Lisää siemenet ja rouheiset jauhot. Sekoita hyvin. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää lopuksi joukkoon pehmeää voita.

  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Tee kohonneesta taikinasta pitkulainen tanko. Leikkaa tangosta paloja ja muotoile ne sämpylöiksi. Taikinasta tulee noin 15 sämpylää riippuen vähän niiden koosta.

  3. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle. Voitele sämpylät valkuaisella ja ripottele päälle vielä kurpitsansiemeniä. Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit