Rouheiset sämpylät

Erilaiset siemenet tuovat rouheisuutta sämpylätaikinaan. Sämpylöitä kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja pakastaa osa.
  • 2 1/2 h
  • n. 15 sämpylää
  • 310 kcal / annos

Ainekset

6 dl
nestettä esim. vettä, maitoa, piimää tai olutta
25 g
hiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
siemensekoitusta esim. pellavan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä
4 dl
rouheisia jauhoja esim. speltti- tai sämpyläjauhoja
n. 8 dl
vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
valkuaista voiteluun
kurpitsansiemeniä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja suola. Lisää siemenet ja rouheiset jauhot. Sekoita hyvin.

    Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
    Lisää lopuksi joukkoon pehmeää voita.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45
    minuuttia.

    Tee kohonneesta taikinasta pitkulainen tanko. Leikkaa tangosta paloja ja muotoile ne sämpylöiksi. Taikinasta tulee noin 15 sämpylää riippuen vähän niiden koosta.
  3. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle. Voitele sämpylät valkuaisella ja ripottele päälle vielä kurpitsansiemeniä.

    Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää