Pienet possumousseleivät ja sipulihilloketta

Itse tehty sipulihilloke sopii näiden possumousseleipien kanssa erinomaisesti.
  • 3 t
  • 8 annosta
  • 235 kcal / annos

Ainekset

Possumousse:
2
liivatelehteä
2
pekoniviipaletta suikaleina
400 g
sianjauhelihaa
1
hapan omena kuorittuna ja lohkottuna
puolikas sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä viipaleina
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua maustepippuria
1/2 tl
timjamia
1 tl
tomaattisosetta
2 dl
kermaa
Lisäksi:
8
viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Punasipulihilloke:
2
punasipulia hienonnettuna
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
timjamia
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 rkl
punaviinietikkaa
1 dl
punaviiniä

Valmistusohjeet

  1. Possumousse:
    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paista pekonisuikaleet kevyesti laakeassa kasarissa tai paistinpannulla. Lisää possujauheliha, omena sekä sipulit ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon mausteet ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

    Lisää liivatteet ja hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Laita mousse kannelliseen astiaan ja anna jäähtyä. Aseta kansi päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes mousse on hyytynyt.
  2. Paahda leivät ja päällystä ne moussella. Leikkaa jokainen leipä neljään osaan. Laita neliöiden päälle sipulihilloketta, ripaus sormisuolaa sekä yrtin oksa koristeeksi.
  3. Sipulihilloke:
    Kuullota sipuli öljyssä. Lisää mausteet ja punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut ja sipuli on pehmeää ja kiiltävää.

Kommentit

    Näytä lisää