Makkarakerrosvuoka

Makkaravuoassa maistuu juusto!
  • 1 t 20 min
  • 4 annosta
  • 450 kcal / annos

Ainekset

1
lenkkimakkara pituussuunnassa leikattuina viipaleina
150 g
emmentaljuustoa viipaleina
Kasvishöystö:
2 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
perunaa pieninä kuutioina
2
porkkanaa pieninä kuutioina
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 dl
paseerattua tomaattia
Tomaattikastike:
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
basilikaa
vastajauhettua mustapippuria
4 dl
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
suolaa
2 tl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Kuullota sipuli, peruna, porkkana ja paprika öljyssä.
    Mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää paseerattu tomaatti
    joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
  2. Vuoraa pitkä vuoka leivinpaperilla. Pane vuoan pohjalle
    kerros kasvishöystöä ja sen päälle makkaraviipaleita. Laita
    makkaraviipaleiden päälle juustoviipaleita. Laita aineet kerroksittain niin, että päällimmäinen kerros on juustoviipaleita.
  3. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia,
    kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä.

  4. Valmista tomaattikastike. Kuullota öljyssä sipulit ja
    mausteet. Lisää loput aineet, ja hauduta miedolla lämmöllä
    10 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi ja ohenna tarvittaessa. Tarkista maku. Tarjoile kastike lasagnen
    kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää