Reseptit

Thaimaalainen kevätkääryle

Thaimaalaiset kevätkääryleet ovat herkullista kasvisruokaa.

Ainekset

2
porkkanaa
pala
keräkaalia
rypsiöljyä
3-4
hienonnettua valkosipulinkynttä
pippuria
100 g
siitakesieniä
kourallinen
keitettyjä nuudeleita
soijakastiketta
ripaus
sokeria
valmista kevätkääryletaikinaa
(spring roll pastry) tai valmista filotaikinaa
kananmunaa taikinan kiinnittämiseen
runsaasti rypsiöljyä uppopaistamiseen
dippaamiseen sweet&sour-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Valmistele täytteet, pilko porkkana ja keräkaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumennä pannussa pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja lisää joukkoon pilkottua valkosipulia ja pippurirouhetta.
  2. Lisää tovin kuluttua joukkoon ensin siitakesienet ja hetken kuluttua loput täytteet eli porkkana, keräkaali ja nuudeli. Kuullota, kunnes täytteet pehmeävät hieman, älä varsinaisesti ruskista. Mausta täytteet sokerilla ja soijalla maun mukaan.
  3. Täytä taikinalehtiset. Aseta lehtinen kulmittain itseesi nähden ja laita täytettä poikittain taikinan keskelle. Käännä ensin taikinalehden alakulma täytteen yli yläkulmaan, sitten sivukulmat keskelle täytteen päälle. Lopuksi rullaa taikina rullaksi.

    Liimaa taikinarulla kiinni tilkalla raakaa kananmunaa. Kananmuna-allergikot voivat käyttää liimaamiseen myös veteen sekoitettua jauhoa.
  4. Keitä rullat kuumalla pannulla runsaassa määrässä rypsiöljyä kullanruskeiksi. Dippaa valmiita rullia sweet&sour-chilikastikkeessa.

Kommentit

    Näytä lisää