Thaimaalainen kevätkääryle - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thaimaalainen kevätkääryle

Thaimaalaiset kevätkääryleet ovat herkullista kasvisruokaa.

22.11.2010 10:41

Ainekset

  • 2

    porkkanaa

  • pala

    keräkaalia

  • rypsiöljyä

  • 3-4

    hienonnettua valkosipulinkynttä

  • pippuria

  • 100 g

    siitakesieniä

  • kourallinen

    keitettyjä nuudeleita

  • soijakastiketta

  • ripaus

    sokeria

  • valmista kevätkääryletaikinaa

  • (spring roll pastry) tai valmista filotaikinaa

  • kananmunaa taikinan kiinnittämiseen

  • runsaasti rypsiöljyä uppopaistamiseen

  • dippaamiseen sweet&sour-chilikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Valmistele täytteet, pilko porkkana ja keräkaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumennä pannussa pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja lisää joukkoon pilkottua valkosipulia ja pippurirouhetta.

  2. Lisää tovin kuluttua joukkoon ensin siitakesienet ja hetken kuluttua loput täytteet eli porkkana, keräkaali ja nuudeli. Kuullota, kunnes täytteet pehmeävät hieman, älä varsinaisesti ruskista. Mausta täytteet sokerilla ja soijalla maun mukaan.

  3. Täytä taikinalehtiset. Aseta lehtinen kulmittain itseesi nähden ja laita täytettä poikittain taikinan keskelle. Käännä ensin taikinalehden alakulma täytteen yli yläkulmaan, sitten sivukulmat keskelle täytteen päälle. Lopuksi rullaa taikina rullaksi. Liimaa taikinarulla kiinni tilkalla raakaa kananmunaa. Kananmuna-allergikot voivat käyttää liimaamiseen myös veteen sekoitettua jauhoa.

  4. Keitä rullat kuumalla pannulla runsaassa määrässä rypsiöljyä kullanruskeiksi. Dippaa valmiita rullia sweet&sour-chilikastikkeessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit