Tomaatti-vuohenjuustopiiras

Vuohenjuusto on yksi provencelaisten ylpeydenaiheista. Tämä on tomaatti-vuohenjuustopiiras on todella herkullinen.
  • 4 annosta

Ainekset

250 g
lehtitaikinalevyjä
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli silputtuna
1
valkosipulinkynsi silputtuna
2
kananmunaa
1 dl
ranskankermaa
2 rkl
basilikaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
150 g
vuohenjuustoa viipaleina
2
isoa kypsää tomaattia viipaleina

Valmistusohjeet

  1. Vuohenjuusto on yksi provencelaisten ylpeydenaiheista. Ohjeessa voit käyttää oman maun mukaan miedompaa tai vahvempaa vuohenjuustoa, kuitenkin ns. pehmeää vuohenjuustoa.
  2. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä voideltu uunivuoka.

    Hauduta sipuli ja valkosipuli kypsäksi oliiviöljyssä. Ota lämmöltä ja sekoita joukkoon kevyesti vatkattu muna ja ranskankerma. Mausta basilikasilpulla, suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan.
  3. Levitä päälle vuohenjuusto ja tomaattiviipaleet. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunin keskilämmöllä 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää