Suklaapiparit

Suklaapipareilla taannutat taatusti suklaanhimon.
  • 40 min
  • 40 kpl
  • 60 kcal / annos

Ainekset

200 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl
sokeria
2
munaa
200 g
tummaa suklaata rouheena
1 pss n. 80 g
hasselpähkinärouhetta
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
piparkakkumaustetta
kuorrutus:
100 g
valkosuklaata
pinnalle:
1 dl
rouhittuja manteleita, pähkinöitä tai suklaata

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon.

  2. Leivo taikinasta ensin tanko ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja pane ne pellille harvakseltaan.
    Litistä palloja hieman haarukalla.

    Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Kasta jäähtyneet piparit sulatettuun vaaleaan suklaaseen.
    Sen jälkeen voit ripotella suklaan päälle rouhittuja manteleita, rouhittuja, pistaasipähkinöitä, nonparelleja tai rouhittua suklaata.

    Voit myös liimata kaksi piparia yhteen vadelmahillolla,
    ja sen jälkeen kastaa kerrospipari sulaa suklaaseen.

Kommentit

    Näytä lisää