Daube provencal - provencen lihapata

Tästä lihapadasta tekee provencelaisen tietenkin oliivit, mutta ennen kaikkea kuivattu appelsiininkuori.
  • 4 annosta

Ainekset

1 kg
pataan sopivaa naudanlihaa muutaman sentin paloina
1
sipuli isoina ohuina viipaleina
1
porkkana ohuina viipaleina
2
valkosipulinkynsiä silputtuna
1 rkl
timjamia
1
laakerinlehti
1
kuivattu appelsiininkuorisuikale
1/2 l
punaviiniä
3 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
1 rkl
tomaattipyreetä
50 g
mustia ranskalaisia oliiveja
1 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita kulhoon liha, sipuli, porkkana, valkosipuli, timjami, laakerinlehti ja appelsiininkuori. Lisää viini ja anna marinoitua kylmässä 12-24 tuntia.

    Ota lihat huoneenlämpöön pari tuntia ennen niiden paistamista.
  2. Paista lihapaloja padassa kuumassa oliiviöljyssä, niin että ne ruskistuvat joka puolelta. Siirrä lihat sitä mukaa syrjään, kun ne ruskistuvat.
  3. Kaada kuumaan pataan marinadi, ja kiehua hetki. Lisää lihat ja mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon tomaattipyre.
  4. Sulje kansi ja anna hautua uunissa 2-4 tuntia niin, että pata juuri ja juuri poreilee. Liha on kypsää, kun se helposti lohkeaa haarukalla.

    Anna jäähtyä kansi suljettuna 15 min. Sekoita joukkoon oliivit ja lusikallinen oliiviöljyä.

Kommentit

    Näytä lisää