Hummeria provencen tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hummeria provencen tapaan

Isot hummerit ovat huiman kalliita, mutta pienempiä saa aika edullisesti. Niistä saa herkullisen alkuruuan. Tai pääruuan, kun lisäksi laittaa vaikkapa reilun tomaatti-basilikasalaatin.

25.11.2010 11:45
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 2

    keitettyä hummeria (300-400 g / kpl)

  • 2 rkl

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 4 rkl

    basilikaa silputtuna

  • 1 tl

    kuivattuja chilihiutaleita

  • 1

    valkosipulinlohko silputtuna (kaikki lohkon kynnet)

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmistele ensiksi hummerit. Irrota sakset ja halkaise hummerit isolla veitsellä pituussuunnassa. Irrottele varovasti kaikki hummerinlihat pyrstöstä ja saksista.

  2. Pienet pihdit tai keittiösakset ovat hyvä apu, kun rikot hummerin saksia. Ota talteen kellertävävä "koralli" ja poista muut osat hummerin keskiosasta. Näin saat kaksi tarjoiluastiaa kummastakin hummerista.

  3. Leikkele hummerinliha 1-2 cm paloiksi ja asettele kuoriin. Laita kuoret kevyesti oliiviöljyllä voideltuun astiaan, johon ne juuri mahtuvat vierekkäin.

  4. Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset tahnaksi, myös talteen otettu "koralli". Suolaa vain pieni ripaus. Levitä tahnaa hummerin päälle, ja paista uunin grillissä muutama minuutti niin, että tahna kuplii ja hummeri saa hieman väriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit