Ainekset
<b>Peruskakkutaikina:</b>
250 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl
sokeria
4
kananmunaa
1-2 tl
leivinjauhetta
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
maitoa
2 tl
vaniljasokeria
<b>Mariannebrownie:</b>
1 annos
peruskakkutaikinaa
120 g
taloussuklaa crush -suklaarouhetta
150 g
Marianne crush -karamellirouhetta
<b>Kuorrutus:</b>
200 g
tummaa leivontasuklaata
1 dl
kermaa
150 g
Marianne crush -karamellirouhetta
Valmistusohjeet
Vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja loput sokerista vaahdoksi. Yhdistä pienin erin munavaahto voivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja sekä maitoa ja mausta taikina vaniljasokerilla.
Lisää kakkutaikinan joukkoon taloussuklaa crush -suklaarouhepussi ja Marianne crush -karamellirouhepussi. Kaada taikina uunivuokaan. Reseptiä tehdessä käytetty 3,2L vetoista 4,5x38x26,5 cm kokoista matalaa vuokaa.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 min, tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Peitä kakku, jos pinta rupeaa tummumaan liikaa. Jäähdytä kakku.
Rouhi suklaa hienoksi ja kuumenna kerma. Sekoita suklaarouhe kuumaan kermaan ja kun seos on sulaa, kaada se jäähtyneen kakun päälle. Ripottele päälle karamellirouhetta. Jätä huoneenlämpöön jähmettymään.