Munakoisokääryleet ja rapeat leipäset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munakoisokääryleet ja rapeat leipäset

Munakoisokääryleet voi tarjota kylminä tai lämpiminä.

29.11.2010 9:39
Määränoin 12 munakoisokäärylettä ja noin 20 leipästä
Valmistusaika1 h
Energiakääryleet 96 kcal/annos ja crostini 45 kcal/ kpl

Ainekset

  • <b>Munakoisokääryleet eli involtini di melanzane:</b>

  • 2

    isoa munakoisoa

  • oliiviöljyä

  • 200 g

    ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina

  • 250 g

    mozzarellaa kuutioina

  • runsaasti tuoretta basilikaa

  • suolaa, mustapippuria

  • <b>Leipäset eli crostini:</b>

  • 1

    iso munakoiso

  • oliiviöljyä

  • 3 rkl

    ricottajuustoa

  • 1

    valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1 rkl

    tummaa balsamicoviinietikkaa

  • 2 rkl

    tuoretta oreganoa

  • 1/2 dl

    raastettua parmesaanijuustoa

  • ripaus suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 1

    patonki

  • oliiviöljyä

  • 2

    valkosipulinkynttä halkaistuna keskeltä

Valmistusohjeet

  1. <b>Kääryleet: </b> Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Sivele viipaleet öljyllä. Paista ne parilalla pehmeiksi molemmilta puolilta. Parilasta jää kauniit raidat munakoison pintaan. Nosta viipaleet jäähtymään.

  2. Laita viipaleen keskelle siivu ilmakuivattua kinkkua, sen päälle pala mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa muutama lehti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri munakoisosiivu tiukalle rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Voit valmistaa rullat jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista. Voit tarjota ne kylminä tai kuumentaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

  4. <b>Leipäset:</b> Leikkaa munakoiso halki pituussuunnassa. Tee pintaan muutama viilto ja sivele pinta oliiviöljyllä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta munakoiso uuniin noin 30 minuutiksi tai kunnes pinta paahtunut ja malto on pehmennyt. Kuori voi jopa vähän palaa, se tuo maltoon mainion paahteisen maun. Ota munakoiso uunista ja anna sen vähän jäähtyä.

  5. Lusikoi pehmeä malto kulhoon. Sekoita joukkoon valkosipuli, viinietikka, oregano ja parmesaaniraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla. Nosta jääkaappiin hetkeksi.

  6. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi ja voitele leikkauspinta öljyllä. Paahda patonkeja 200 asteessa muutaman minuutin ajan, kunnes niiden pinta on kauniin vaalean ruskea. Anna jäähtyä vähän. Hiero halkaistulla valkosipulinkynnellä patonkipalojen pintaa. Lusikoi munakoisotäytettä patongin päälle ja tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit