Kurpitsarisotto, risotto di zucca

Risotto on klassinen italialainen ruoka. Täyteläinen kurpitsarisotto maistuu syksyllä.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 598 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
oliiviöljyä
20 g
voita
1
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g
keltaista kurpitsaa pieninä kuutioina
400 g
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
7-8 dl
kasvislientä
1 dl
kermaa
2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna laakeassa kasarissa oliiviöljyä ja voita. Lisää
    pannulle sipuli ja valkosipuli. Anna pehmentyä vähän aikaa.
    Lisää kurpitsakuutiot. Sekoittele ja anna kurpitsan pehmentyä.
  2. Lisää pannulle riisi. Kuullota riisiä, kunnes siitä tulee läpikuultavaa. Varo polttamasta.

    Lisää joukkoon valkoviini. Anna viinin imeytyä riisiin. Sekoittele välillä. Lisäile kasvislientä pikkuhiljaa riisin joukkoon. Sekoita koko ajan.
  3. Kun riisi on melkein kypsää, lisää joukkoon vielä kerma ja raastettu juusto. Sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa suolalla.

    Risoton tulee olla vähän löysää ja al dente.

Kommentit

    Näytä lisää