Reseptit
Kurpitsarisotto, risotto di zucca

Kurpitsarisotto, risotto di zucca
Risotto on klassinen italialainen ruoka. Täyteläinen kurpitsarisotto maistuu syksyllä.
- 30 min
- 4 annosta
- 598 kcal / annos
Ainekset
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 20 g
- voita
- 1
- sipuli hienonnettuna
- 3
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 200 g
- keltaista kurpitsaa pieninä kuutioina
- 400 g
- risottoriisiä
- 2 dl
- valkoviiniä
- 7-8 dl
- kasvislientä
- 1 dl
- kermaa
- 2 dl
- parmesaanijuustoa raastettuna
- suolaa maun mukaan
Valmistusohjeet
- Kuumenna laakeassa kasarissa oliiviöljyä ja voita. Lisää
pannulle sipuli ja valkosipuli. Anna pehmentyä vähän aikaa.
Lisää kurpitsakuutiot. Sekoittele ja anna kurpitsan pehmentyä. - Lisää pannulle riisi. Kuullota riisiä, kunnes siitä tulee läpikuultavaa. Varo polttamasta.
Lisää joukkoon valkoviini. Anna viinin imeytyä riisiin. Sekoittele välillä. Lisäile kasvislientä pikkuhiljaa riisin joukkoon. Sekoita koko ajan. - Kun riisi on melkein kypsää, lisää joukkoon vielä kerma ja raastettu juusto. Sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa suolalla.
Risoton tulee olla vähän löysää ja al dente.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää