Sienimuffinit ja yrtti-pähkinätuorejuustoa

Sienimuffinit täydentyvät yrtti-pähkinälevitteellä.

1.12.2010 9:06
Määrä6 isoa muffinia
Valmistusaika50 min.
Energia520 kcal / yksi muffini tuorejuustolla

Ainekset

  • <b>Muffinit:</b>

  • 2 dl

    metsäsieniä hienonnettuna

  • 1 rkl

    voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    ruishiutaleita

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 prk n. 200 g

    kermaviiliä

  • 1/2 dl

    sulatettua voita tai öljyä

  • 2

    kananmunaa

  • 2 rkl

    valmista pestokastiketta

  • <b>Yrtti-pähkinätuorejuusto:</b>

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl

    hienonnettuja yrttejä (basilikaa, persiljaa ja rakuunaa)

  • 1 dl

    rouhittuja saksan- ja pekaanipähkinöitä

  • 1 tl

    hunajaa

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • ripaus suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuullota sienet voissa ja jäähdytä. Sekoita jauhot, ruishiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa toisessa astiassa kermaviili, sulatettu voi, kananmunat ja pesto.

  2. Sekoita kuivat aineet muna-kermaviiliseokseen. Lisää lopuksi sienet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja paista 20-25 minuuttia 200 -asteisessa uunissa. Anna muffinien hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa yrtti-pähkinätuorejuuston kera.

  3. Valmista tuorejuusto sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit