Reseptit

Hasselpähkinäkranssi

Tämä hasselpähkinäkranssi on ihana herkku.
  • 2 t.
  • 20 annosta
  • 155 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
2 1/2 dl
maitoa
1
muna
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
11 g
kuivahiivaa
7 1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
Täyte:
50 g
pehmeää voita
50 g
hasselpähkinäjauhetta
1/2 tl
tomusokeria
1/2 dl
korppujauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
Voiteluun:
1
kananmuna
Koristeluun:
1/2 dl
raesokeria
1/2 dl
hasselpähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita 45 asteisen maidon joukkoon muna, suola,
    sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.

    Lisää jauhoseos taikinaan pikkuhiljaa. Alusta ja vaivaa taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

  2. Sekoita täyteainekset.

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Levitä täyte tasaisesti pullapohjan päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan.

    Leikkaa noin viiden senttimetrin paksuisia viipaleita. Laita viipaleet pyöreään vuokaan rinkiin, jättäen keskelle tyhjää.

    Anna kohota kaksinkertaiseksi.

  3. Voitele hyvin kohonnut kranssi munalla ja koristele hasselpähkinärouheella sekä raesokerilla.

  4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jos hasselpähkinärouhe tummuu liikaa, peitä kranssi foliolla.

Kommentit

    Näytä lisää