Sahrami-rusinapulla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sahrami-rusinapulla

Sahrami-rusinapullat tuoksuvat ihanille.

7.12.2010 10:50
Määrä30 annosta
Valmistusaika2 t.
Energia150 kcal / annos

Ainekset

  • 5 dl

    maitoa

  • 2

    munaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • ripaus jauhettua muskottipähkinää

  • 1 tl

    sahramia

  • 1 dl

    rusinoita

  • 2

    pussia kuivahiivaa

  • 1,6 l

    vehnäjauhoja

  • 200 g

    pehmeää voita

  • koristeluun:

  • raesokeria, mantelilastuja, pähkinärouhetta tai cocktailkirsikoita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita 45-asteisen maidon joukkoon munat,sokeri, mausteet ja rusinat. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva. Lisää jauhoseos ja voi taikinaan. Alusta ja vaivaa taikina pehmeäksi. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina paloiksi, ja muovaa sormen paksuisiksi nauhoiksi. Leikkaa nauhat noin 20 cm:n pituisiksi paloiksi ja kierrä molemmista päistä s-kirjaimen muotoisiksi joulupulliksi. Kohota pullat ja voitele munalla.

  3. Ripottele pinnalle raesokeria, mantelilastuja tai pähkinärouhetta. Paista 225 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit