Vaahtokarkit

Vaahtokarkit sulavat suuhun.

13.12.2010 12:01
Määrän. 30 kpl
Valmistusaika3 t.
Energia43 kcal / 1 vaahtokarkki

Ainekset

  • 4

    liivatelehteä liotettuna

  • 250 g

    sokeria

  • 50 g

    glukoosia

  • 1/2 dl

    vettä

  • 1

    vaniljatanko halkaistuna

  • 2

    kananmunan valkuaista

  • tomusokeria

  • maissitärkkelystä

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa sokeri, glukoosi, halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Keitä seos 130-asteiseksi. Käytä mittausapuna keittiövaakaa ja lämpötilan mittaukseen digitaalista lämpömittaria.

  2. Sillä aikaa kun sokeriseos kiehuu, vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Poista sokeriseoksesta vaniljatanko. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita seosta vatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa.

  3. Sekoita tomusokeria ja maissitärkkelystä molempia yhtä paljon keskenään. Siivilöi puolet seoksesta reunalliseen vuokaan ja kaaviloi vaahtokarkkimassa sen päälle. Siivilöi loppu tomusokeri-maissitärkkelysseos vaahtokarkkimassan päälle ja anna massan jähmettyä huoneenlämmössä kahden tunnin ajan. Leikkaa paloiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit