Ainekset
4
liivatelehteä liotettuna
250 g
sokeria
50 g
glukoosia
1/2 dl
vettä
1
vaniljatanko halkaistuna
2
kananmunan valkuaista
tomusokeria
maissitärkkelystä
Valmistusohjeet
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa sokeri, glukoosi, halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Keitä seos 130-asteiseksi. Käytä mittausapuna keittiövaakaa ja lämpötilan mittaukseen digitaalista lämpömittaria.
Sillä aikaa kun sokeriseos kiehuu, vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Poista sokeriseoksesta vaniljatanko. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita seosta vatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa.
Sekoita tomusokeria ja maissitärkkelystä molempia yhtä paljon keskenään. Siivilöi puolet seoksesta reunalliseen vuokaan ja kaaviloi vaahtokarkkimassa sen päälle. Siivilöi loppu tomusokeri-maissitärkkelysseos vaahtokarkkimassan päälle ja anna massan jähmettyä huoneenlämmössä kahden tunnin ajan. Leikkaa paloiksi.