Porkkana-kikhernepata

Porkkana-kikhernepata maistuu vaikka joulupöydässä kinkun lisäkkeenä.
  • 2 t.
  • 4 annosta
  • 294 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kuivia kikherneitä tai 400 g säilykekikherneitä
2 rkl
oliiviöljyä
4
porkkanaa
1
pieni sipuli
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
juustokuminaa
suolaa
1 rkl
hunajaa
2 dl
soijakermaa, kookoskermaa tai kuohukermaa
koristeluun:
rucolanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kuivat kikherneet lämpimällä vedellä. Liota niitä kylmässä vedessä 6 tuntia. Keitä liotettuja kikherneitä väljässä vedessä noin tunti, kunnes ne ovat kypsiä. Voit käyttää myös valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä, joita saa säilykkeenä.
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä sipuli. Kuullota kasvikset öljyssä ja lisää mausteet. Sekoita joukkoon kerma.

    Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää kikherneet ja kiehauta. Kasviksissa pitää olla hieman puruvaraa, liian kypsänä ne menettävät makua sekä suutuntumaa. Nauti lisukkeena tai kasvisruokana.

Kommentit

    Näytä lisää