Reseptit

Mantelinen lanttulaatikko

Lanttulaatikko on yksi joulupöydän tärkeimmistä lisukkeista.
  • 2 t.
  • 6 annosta
  • 350 kcal / annos

Ainekset

1 kg
lanttuja
vettä
suolaa
ripaus muskottia
ripaus neilikkaa
suolaa
1 dl
mantelirouhetta
3 rkl
siirappia
1/2 dl
korppujauhoja
1 dl
kermaa
Vuoan voiteluun:
voita tai öljyä
Pinnalle:
1 dl
mantelirouhetta
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja lohko lantut. Keitä lohkot suolalla maustetussa
    vedessä kypsiksi. Siivilöi keitinvesi pois ja soseuta.

    Lisää soseeseen mausteet, mantelirouhe, siirappi, korppujauho ja kerma rivakasti sekoittaen. Tarkista maku ja kaada sose voideltuun uunivuokaan.
  2. Ripottele pinnalle mantelirouhe ja laita voi nokareina laatikon päälle. Kypsennä uunissa 170 asteessa noin tunti, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti lisukkeena tai kasvisruokana.

Kommentit

    Näytä lisää