Suklaa-appelsiinibrownie

Appelsiiniliköörillä kostutettu suklaabrownie koristellaan saksanpähkinöillä ja hillotulla inkiväärillä.

21.12.2010 12:09
Määrä30 palaa
Valmistusaika1 1/2 h
Energia185 kcal / annos

Ainekset

  • 150 g

    tummaa leivontasuklaata

  • 250 g

    voita

  • 2 1/2 dl

    fariinisokeria

  • 4

    munaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    kanelia

  • 1 tl

    inkivääriä

  • 50 g

    mantelirouhetta

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • 2 rkl

    Cointreau-likööriä tai muuta appelsiinilikööriä

  • kostutukseen noin 1/2 dl Cointreau-likööriä

  • koristeluun:

  • saksanpähkinöitä

  • sokeroituja hillotun inkiväärin paloja

  • strösseliä

  • kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja mantelirouhe keskenään. Sekoita ne taikinaan hyvin. Lisää appelsiinin raastettu kuori ja likööri taikinaan.

  2. Kaada taikina noin 25 x 15 cm:n kokoiseen korkeareunaiseen uunivuokaan, vaikka lasagnevuokaan. Paista 180 asteessa noin 25-35 minuuttia.

  3. Kaada vielä vuoassa olevan brownien päälle Cointreaulikööriä kostukkeeksi. Anna jäähtyä. Leikkaa brownie paloiksi ja koristele pähkinöillä, inkiväärinpaloilla ja kinuskikastikkeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit