Sinappikuorrutettu joulukinkku

Perinteinen joulukinkku kuorrutetaan sinapilla ja korppujauholla.
  • riippuu kinkun koosta
  • 190 kcal / 100 g kinkkua

Ainekset

valmiiksi paistettu n. 7 kg:n kinkku
Kuorrutus:
3 rkl
vahvaa sinappia
1
kananmunanan keltuainen
ripaus sokeria
itse tehtyä korppujauhoa (kokeile esim. näkkileipää tai hapankorppua)

Valmistusohjeet

  1. Sulata pakastettu kinkku jääkaapissa ajan kanssa. Kinkun
    koosta riippuen sulatukseen on varattava aikaa 3-5
    vuorokautta. 12 kilon kinkku kannattaa ottaa sulamaan
    jääkaappiin 5 vuorokautta ennen paistamista.
  2. Paista kinkku 100-125 asteessa. Huuhdo ja kuivaa
    kinkku. Jos kinkussa on verkko, jätä se paiston ajaksi. Laita
    huoneenlämpöinen kinkku kamarapuoli ylöspäin uuniritilälle.
    Laita ritilän alle uunipelti. Kaada pellin pohjalle noin sentin verran vettä, jotta kinkusta tippuva rasva ei pääse kuivumaan ja käryämään uunissa. Vedellä voit myös valella kinkkua paiston aikana.

    Halutessasi voit käyttää myös paistopussia. Se suojaa uunia rasvan roiskeilta ja kerää myös nesteen talteen.
  3. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta ei luuhun asti. Jos haluat kinkusta mehevähkön, se kannattaa ottaa uunista 65-70 asteisena. Lämpötila nousee vielä uunista ottamisen jälkeen.

    Jos pidät ylikypsän kinkun mausta, anna lämpötilan nousta 80 asteeseen. Jos paistat kinkkua ilman mittaria, nyrkkisääntö on, että paistoaika on noin 1,5 tuntia ensimmäistä kinkkukiloa ja tunti seuraavia kinkkukiloja kohti. Ruokala suosittelee paistomittarin
    käyttämistä!
  4. Ennen kuorrutusta kinkun on syytä antaa levätä ja jäähtyä muutama tunti. Joulukinkku ei ruskistu kypsennettäessä. Jäähtynyt kypsä kinkku kuorrutetaan ja ruskistetaan nopeasti uunissa, jotta siihen saadaan ruskea ja rapea pinta. Ennen kuorruttamista jäähtyneestä kinkusta poistetaan mahdollinen verkko ja kamara sekä ainakin osa rasvasta.
  5. Kuorrutus: Sekoita sinappi, keltuainen ja sokeri. Sivele
    pinta seoksella ja ripota päälle korppujauhoja. Painele pintaan
    koristeeksi kokonaisia neilikoita halutessasi. Paahda kinkkua
    200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa
    kauniin värin.

Kommentit

    Näytä lisää