Maistuva lohipiirakka

Perinteinen lohipiirakka maistuu vaikka kinkunpaistovalvojaisissa.
  • 1 1/2 t. valmiista taikinasta valmistettuna
  • 8 annosta
  • 713 kcal / annos

Ainekset

Voitaikina:
250 g
pehmeää voita
250 g
keitettyjä perunoita
250 g
vehnäjauhoja
1 rkl
vettä
Voit käyttää myös valmista voitaikinaa. Tarvitset noin 800 g valmista taikinaa.
Täyte:
1 dl
keittämätöntä puuroriisiä (keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä)
4
kovaksi keitettyä kananmunaa murskattuna
600 g
lämminsavulohta
mustapippuria
voiteluun 1 kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä. Soseuta perunat. Sekoita perunasose, pehmeä voi, vehnäjauhot ja vesi kiinteäksi taikinaksi. Älä vaivaa.

    Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia. Kauli taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen osaan, parin millin paksuiseksi. Muotoile taikinoista kalanmalliset leikkaamalla ne veitsellä.
  2. Keitä puuroriisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Levitä toiselle taikinapuoliskolle kerroksittain riisi, murustettu lohi ja kananmunat. Jauha myllystä mustapippuria kerrosten väliin. Nosta toinen puolisko taikinasta kanneksi ja nipistä saumat huolellisesti kiinni.
  3. Leikkaa ylijääneestä taikinasta kalalle kidukset ja silmät. Liimaa ne kananmunalla kiinni. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

    Voitele kananmunalla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean sävyn.

Kommentit

    Näytä lisää