Maksapatee

Koristele maksapateen pinta voilla ja yrteillä.
  • 1 t. 15 min + jäähtyminen ja jähmettyminen
  • 8 annosta
  • 311 kcal / annos

Ainekset

600 g
broilerinmaksaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
100 g
pekonia
2 rkl
öljyä
ripaus suolaa
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus timjamia
ripaus muskottipähkinää
1 dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
Koristeluun:
1 dl
kirkastettua voita
yrtin oksia
uunikuivattuja tomaatteja
Jos et halua voita pateen päälle, voit tehdä esim. mustaherukkahyytelön.
1 dl
mustaherukkamehua
2
liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. Jos maksa on pakastettua, sulata se jääkaapissa ensin. Huuhtele ja valuta maksa.

    Hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja pekoni. Kuullota sipulit öljyssä ja siirrä sivuun. Paista pekoni rapeaksi. Lisää sipulit ja mausteet pannulle ja sekoittele hetken aikaa.
  2. Hienonna maksat ja sipuli-yrttiseos monitoimikoneella.
    Lisää koneen käydessä munat ja kerma.

    Kaada kuumuuden kestävään vuokaan. Peitä vuoka foliolla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista vesihaude. Nosta pateevuoka korkeareunaisen astian sisään. Kaada astiaan kiehuvaa vettä kunnes vesiraja ylittää puolen välin pateevuokaa.

    Paista uunissa noin 45 min - 1 t. riippuen kuinka laakeaa pateevuokaa käytät.

    Jäähdytä patee.
  4. Sulata voita kattilassa ja kaada kirkas osa voista pateen päälle. Nosta pinnalle yrtin oksia. Laita pateevuoka jääkaappiin jähmettymään. Voi kovettuu ja yrttioksat jäävät kauniisti voin pinnalle.
  5. Voit koristella pateen juuri ennen tarjoilua vielä esim. uunikuivatuilla tomaateilla ja tuoreilla yrteillä.
  6. Jos haluat voin sijasta mustaherukkahyytelön, laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

    Kuumenna mustaherukukkamehu ja lisää liotetut liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Sekoita hyvin ja kaada seos jäähtyneen pateen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kommentit

    Näytä lisää