Riistapata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Riistapata

Riistapata on maustettu kanelilla ja inkiväärillä.

21.12.2010 13:57
Määrä8 annosta
Valmistusaika3 t. 30 min.
Energia190 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    riistapaistia kuutioina esim. poroa tai hirveä

  • voita ja öljyä ruskistamiseen

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 15

    salottisipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    inkiväärijauhetta

  • 2 rkl

    tomaattisosetta

  • 1

    kanelitanko

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 1/2 l

    tummaa stout-olutta

  • tarvittaessa vettä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Paista lihakuutiot voin ja öljyn seoksessa ruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.

  2. Halkaise sipulit jos ne ovat kovin suuria. Kuullota sipuleita samassa pannussa missä paistoit lihat. Lisää pannulle valkosipulit, inkiväärijauhe, tomaattisose ja kanelitanko. Kuullota hetken aikaa. Nosta pataan.

  3. Lorauta pataan vähän hunajaa ja kaada päälle olut. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Nestettä tulee olla sen verran, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.

  4. Nosta pata uuniin noin vähintään noin 3-4 tunniksi. Parasta padasta tulee, kun teet sen ainakin vuorokausi aikaisemmin valmiiksi. Tarjoile joululaatikoiden tai perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit