Juuresvuoka

Kauniin värinen juuresvuoka korvaa joulupöydässä rosollin ja laatikot.
  • 3 t. + yön yli jääkaapissa
  • 8 annosta
  • 342 kcal / annos

Ainekset

1 kg
perunoita
noin 300 g
punajuuria
3 dl
kermaa
3
kananmunaa
1 rkl
piparjuurta raastettuna tai valmista tahnaa
1 tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
200 g
vuohenjuustoa
koristeeksi suolaheinänlehtiä ja raastettua piparjuurta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla. Kuori perunat ja punajuuret. Leikkaa ne todella ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla tai juustohöylällä.
  2. Sekoita kerma, munat ja mausteet. Murusta juusto. Lado juureksia kerroksittain juustomurun kanssa vuokaan. Lusikoi väliin muna-kermaseosta. Paina tiiviiksi.

    Peitä vuoka foliolla ja kypsennä noin puolentoista tunnin ajan.
  3. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja vuoasta kumoamista. Vuoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä.

    Pidä juuresvuoka vuoassaan yön yli ja kumoa se tarjolle vasta juuri ennen tarjoilua. Koristele pinta.

Kommentit

    Näytä lisää