Juuresvuoka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juuresvuoka

Kauniin värinen juuresvuoka korvaa joulupöydässä rosollin ja laatikot.

21.12.2010 14:00
Määrä8 annosta
Valmistusaika3 t. + yön yli jääkaapissa
Energia342 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    perunoita

  • noin 300 g

    punajuuria

  • 3 dl

    kermaa

  • 3

    kananmunaa

  • 1 rkl

    piparjuurta raastettuna tai valmista tahnaa

  • 1 tl

    suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 200 g

    vuohenjuustoa

  • koristeeksi suolaheinänlehtiä ja raastettua piparjuurta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla. Kuori perunat ja punajuuret. Leikkaa ne todella ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla tai juustohöylällä.

  2. Sekoita kerma, munat ja mausteet. Murusta juusto. Lado juureksia kerroksittain juustomurun kanssa vuokaan. Lusikoi väliin muna-kermaseosta. Paina tiiviiksi. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä noin puolentoista tunnin ajan.

  3. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja vuoasta kumoamista. Vuoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä. Pidä juuresvuoka vuoassaan yön yli ja kumoa se tarjolle vasta juuri ennen tarjoilua. Koristele pinta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit