Juures-juustoruukut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juures-juustoruukut

Tarjoile juures-juustopaistos annosvuoista tai yhdestä suuresta uunivuoasta.

21.12.2010 14:03
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t.
Energia312 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    puikulaperunaa

  • 1/2 kg

    palsternakkaa

  • 1/2 kg

    maa-artisokkaa

  • 1 1/2-2 dl

    täysmaitoa

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • suolaa

  • 200 g

    metsäsieniä

  • 2

    sipulia

  • 50 g

    voita

  • 1 dl

    sinihomejuustomurua

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori kuumina. Kuori palsternakka ja maa-artisokka ja keitä kypsäksi. Soseuta kuumat juurekset kuuman maidon, sulan voin ja suolan kanssa pyreeksi.

  2. Puhdista ja silppua sienet ja sipulit. Paista runsaassa voissa kunnes sienistä on neste haihtunut. Lisää sipuli-sienipaistos ja sinihomejuustomuru juuresmuusin joukkoon. Sekoita hyvin ja annostele pieniin uunivuokiin tai yhteen suureen vuokaan.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Gratinoi noin 10 minuuttia uunin ylätasolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit