Joulukakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Joulukakku

Kaunis joulukakku on saanut lumivalkean kuorrutuksen.

21.12.2010 14:07
Määrä12 annosta
Valmistusaika1 t. 30 min.
Energia330 kcal / annos

Ainekset

  • 300 g

    kuivattuja viikunoita

  • 1 dl

    rommia

  • 100 g

    hillottua inkivääriä hienonnettuna

  • 1/2 dl

    hillotun inkiväärin siirappia

  • 2 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    piparkakkumaustetta

  • 100 g

    fariinisokeria

  • 50 g

    rouhittuja manteleita kuorineen

  • 100 g

    tummaa suklaata veitsellä rouheasti rouhittuna

  • 2

    kananmunaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 1 1/2 dl

    marmeladia

  • 500 g

    valkoista sokerimassaa (myydään 250 g paketissa leivontahyllyssä)

  • rosmariinin oksia

  • strösseleitä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna viikunat. Kaada viikunoiden päälle rommia ja anna maustua puolisen tuntia. Hienonna inkivääri haarukalla tahnaksi. Yhdistä kaikki aineet ja vatkaa vatkaimella kevyesti taikinaksi.

  2. Kaada irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen ja paista noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen tekoa. Irrota kakku vuoasta ja valele pinta marmeladilla. Kauli sokerimassa litteäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen massa veitsellä pois. Koristele pinta rosmariinin oksilla ja strösselillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit