Joulukakku

Kaunis joulukakku on saanut lumivalkean kuorrutuksen.
  • 1 t. 30 min.
  • 12 annosta
  • 330 kcal / annos

Ainekset

300 g
kuivattuja viikunoita
1 dl
rommia
100 g
hillottua inkivääriä hienonnettuna
1/2 dl
hillotun inkiväärin siirappia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta
100 g
fariinisokeria
50 g
rouhittuja manteleita kuorineen
100 g
tummaa suklaata veitsellä rouheasti rouhittuna
2
kananmunaa
100 g
pehmeää voita
Kuorrutus:
1 1/2 dl
marmeladia
500 g
valkoista sokerimassaa (myydään 250 g paketissa leivontahyllyssä)
rosmariinin oksia
strösseleitä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna viikunat. Kaada viikunoiden päälle rommia ja anna maustua puolisen tuntia. Hienonna inkivääri haarukalla tahnaksi.

    Yhdistä kaikki aineet ja vatkaa vatkaimella kevyesti taikinaksi.
  2. Kaada irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen ja paista noin 1 tunti.

    Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen tekoa. Irrota kakku vuoasta ja valele pinta marmeladilla. Kauli sokerimassa litteäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen massa veitsellä pois. Koristele pinta rosmariinin oksilla ja strösselillä.

Kommentit

    Näytä lisää