Jouluaamun uunipuuro - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jouluaamun uunipuuro

Perinteinen riisi-ohrapuuro kuuluu jouluaamuun ja valmistuu muiden puuhien ohessa uunissa helposti.

21.12.2010 14:14
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 t.
Energia130 kcal / annos

Ainekset

  • vuoan voiteluun voita

  • 2 1/2 dl

    riisi-ohrasuurimoseosta puuroa varten (esim. Myllyn Paras)

  • 1 tl

    suolaa

  • 50 g

    mantelijauhetta

  • 1

    kokonainen manteli

  • 1 1/2 l

    pastöroimatonta maitoa (tai tavallista täysmaitoa)

  • tarjolle: kanelia ja sokeria sekä kylmää maitoa

Valmistusohjeet

  1. Mittaa suurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää suola, mantelijauhe, manteli ja maito.

  2. Anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1½ tuntia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoile kylmän maidon, kanelin ja sokerin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit