Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka syntyy pakastemarjoista.
  • 2 t.
  • n. 12 annosta
  • 450 kcal/annos

Ainekset

400 g
valmista piirakkataikinaa
Täyte:
3 1/2 dl
valmista punaviiniglögiä (tai voimakasta marjamehua)
500 g
pakastepuolukoita
4 dl
fariinisokeria
1 prk
n. 350 g mustaviinimarjahyytelöä
Muruseos:
50 g
pehmeää voita
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
kanelia
100 g
rouhittuja manteleita

Valmistusohjeet

  1. Täyte kannattaa valmistaa etukäteen, niin se kerkiää jähmettyä vähän. Kuumenna glögi kattilassa. Sekoita joukkoon puolukat, 3 ½ dl fariinisokeria ja marjahyytelö. Anna seoksen kiehahtaa ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes marjat ovat rikkoutuneet. Jäähdytä seosta vähän, niin siitä tulee kiinteämpää, hillomaista. Voit tehdä täytteen esim. jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa.
  2. Sillä aikaa kun puolukkaseos kiehuu, valmista muruseos. Sekoita sormin pehmeä voi, jauhot, fariinisokeri, kaneli ja rouhitut mantelit murumaiseksi seokseksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

    Painele piirakkataikina irtopohjaisen vuoan (n. 23 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 min.
  3. Kaada hillottunut puolukkatäyte esipaistuneen pohjan päälle ja ripottele päälle muruseos. Paista piirakkaa vielä noin 20 min. Jäähdytä. Tarjoile lisänä kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai ranskankermaa.

    Vinkki! Voit tehdä piirakan myös muista pakastemarjoista.

Kommentit

    Näytä lisää