Sillikakku

Sillin ystävien herkku on sillikakku.
  • 45 minuuttia + mehustuminen 6 tuntia
  • 8 annosta
  • 160 kcal / annos

Ainekset

200 g
matjessillifileetä kuutioina
1
kypsä peruna kuutioina
1
pieni punasipuli hienonnettuna
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
120 g
smetanaa
vastajauhettua mustapippuria
4
viipaletta ruisleipää hienonnettuna pieniksi kuutioiksi
Koristeluun:
1
kananmuna keitettynä
5
ohutta viipaletta silliä
1 rkl
kapriksia
tillinoksia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita silli, peruna, punasipuli, tilli, smetana ja pippuri tasaiseksi tahnaksi.

    Vuoraa pyöreä pieni vuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle
    ruisleipäkuutioita ja sen päälle sillitahnaa. Painele päälle ruisleipäkuutioita ja loput sillitahnasta. Painele päällimmäiseksi
    loput ruisleipäkuutiot.
  2. Peitä kelmulla ja anna mehustua kuusi tuntia. Hienonna kananmunan keltuainen ja valkuainen erikseen. Kumoa sillikakku vadille ja koristele hienonnetulla kananmunalla.

    Laita reunoille silliviipaleet ja ripottele pinnalle kapriksia. Viimeistele kakku tillinoksilla. Tarjoa jouluaterian alkupalana.

Kommentit

    Näytä lisää