Jääkellarinlohi

Jääkellarinlohi on klassinen alkupala joulupöytään.
  • 30 min + vrk marinointi
  • 10 annosta
  • 297 kcal / annos

Ainekset

500 g
lohta fileenä
Liemi:
1/2 l
vettä
50 g
merisuolaa
25 g
sokeria
1 tl
kuminaa
Sinappimajoneesi:
1
keltuainen
2 rkl
sinappia
1 rkl
punaviinietikkaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 dl
öljyä
Peruna-omenasalaatti:
1
kypsä peruna kuutioina
1
omena kuutioina
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
1 dl
ranskankermaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Nypi fileistä pinseteillä ruodot. Keitä liemi ja jäähdytä hyvin.

    Leikkaa lohipala pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa lohesta noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita. Laita lohiviipaleet liemeen. Marinoi jääkaapissa vuorokausi.

    Fileeviipaleet säilyvät kylmässä liemessä parisen viikkoa. Voit marinoida fileen myös kokonaisena.

    Ota lohiviipaleet liemestä ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa sinappimajoneesin ja peruna-omenasalaatin kera.
  2. Sinappimajoneesi:
    Laita kulhoon keltuainen, sinappi, punaviinietikka, suola ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon niin, että saat kiinteän emulsion.
  3. Peruna-omenasalaatti:
    Sekoita peruna-omenasalaatinainekset keskenään, ja kokoa lohen ja sinappimajoneesin kanssa kauniiksi annoksiksi.

Kommentit

    Näytä lisää