Jääkellarinlohi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jääkellarinlohi

Jääkellarinlohi on klassinen alkupala joulupöytään.

23.12.2010 8:50
Määrä10 annosta
Valmistusaika30 min + vrk marinointi
Energia297 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    lohta fileenä

  • <b>Liemi:</b>

  • 1/2 l

    vettä

  • 50 g

    merisuolaa

  • 25 g

    sokeria

  • 1 tl

    kuminaa

  • <b>Sinappimajoneesi:</b>

  • 1

    keltuainen

  • 2 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1 dl

    öljyä

  • <b>Peruna-omenasalaatti:</b>

  • 1

    kypsä peruna kuutioina

  • 1

    omena kuutioina

  • 2 rkl

    punasipulia hienonnettuna

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Nypi fileistä pinseteillä ruodot. Keitä liemi ja jäähdytä hyvin. Leikkaa lohipala pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa lohesta noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita. Laita lohiviipaleet liemeen. Marinoi jääkaapissa vuorokausi. Fileeviipaleet säilyvät kylmässä liemessä parisen viikkoa. Voit marinoida fileen myös kokonaisena. Ota lohiviipaleet liemestä ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa sinappimajoneesin ja peruna-omenasalaatin kera.

  2. Sinappimajoneesi: Laita kulhoon keltuainen, sinappi, punaviinietikka, suola ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon niin, että saat kiinteän emulsion.

  3. Peruna-omenasalaatti: Sekoita peruna-omenasalaatinainekset keskenään, ja kokoa lohen ja sinappimajoneesin kanssa kauniiksi annoksiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit