Reseptit

Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

Paahdettu kuha täyteläisen kastikkeen kera hieroo makunystyröitä.
  • 40 min.
  • 4 annosta
  • 450 kcal / annos

Ainekset

600 g
kuhaa fileenä
suolaa
Sitruuna-sipulikastike:
2 rkl
voita
1
punasipuli hienonnettuna
1 dl
valkoviiniä
3 rkl
sitruunamehua
2 tl
hunajaa
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
3 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini,
    sitruunamehu, hunaja ja suola.

    Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike sakenee hieman. Tarkista maku.
  2. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa. Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua ensin kunnolla, ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per puoli.
  3. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa
    200-asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi
    paistettua kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

Kommentit

    Näytä lisää