Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

Paahdettu kuha täyteläisen kastikkeen kera hieroo makunystyröitä.

29.12.2010 10:20
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min.
Energia450 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    kuhaa fileenä

  • suolaa

  • Sitruuna-sipulikastike:

  • 2 rkl

    voita

  • 1

    punasipuli hienonnettuna

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    hunajaa

  • suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 3 dl

    kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini, sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike sakenee hieman. Tarkista maku.

  2. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa. Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua ensin kunnolla, ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per puoli.

  3. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200-asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi paistettua kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit