Lohta ruistaikinassa

Ruistaikinaan käärityt lohet ovat maukasta sormisyötävää.
  • 50 min.
  • 4
  • 364 kcal

Ainekset

400 g
lohta fileenä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
MAUSTESEOS:
2 rkl
sitruunamehua
suolaa
2 tl
hunajaa
2 tl
sinappia
0,5 dl
hienonnettua tilliä
LISÄKSI:
200 g
valmista ruistaikinaa
1
kananmuna voiteluun
1 rkl
ruiskorppujauhoja pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohifilee pituussuunnassa noin viiden sentin levyisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja pyöritä lohisuikaleet seoksessa.
  2. Kauli ruistaikina noin 15 cm leveäksi ja 30 cm pitkäksi levyksi. Aseta maustetut lohipalat taikinan päälle pitkittäin noin kaksi senttiä reunasta. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja kääri lohi taikinaan. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja sulje reunat tiiviisti.
  3. Voitele taikinan pinta kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla. Ripottele ruiskorppujauhot pinnalle.

    Kypsennä nyyttiä 220 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna paistoksen hetken levähtää ja leikkaa viipaleiksi.

Kommentit

    Näytä lisää