Lohta ruistaikinassa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohta ruistaikinassa

Ruistaikinaan käärityt lohet ovat maukasta sormisyötävää.

4.1.2011 11:07
Määrä4
Valmistusaika50 min.
Energia364 kcal

Ainekset

  • 400 g

    lohta fileenä

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • MAUSTESEOS:

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • suolaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • 2 tl

    sinappia

  • 0,5 dl

    hienonnettua tilliä

  • LISÄKSI:

  • 200 g

    valmista ruistaikinaa

  • 1

    kananmuna voiteluun

  • 1 rkl

    ruiskorppujauhoja pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohifilee pituussuunnassa noin viiden sentin levyisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja pyöritä lohisuikaleet seoksessa.

  2. Kauli ruistaikina noin 15 cm leveäksi ja 30 cm pitkäksi levyksi. Aseta maustetut lohipalat taikinan päälle pitkittäin noin kaksi senttiä reunasta. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja kääri lohi taikinaan. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja sulje reunat tiiviisti.

  3. Voitele taikinan pinta kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla. Ripottele ruiskorppujauhot pinnalle. Kypsennä nyyttiä 220 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna paistoksen hetken levähtää ja leikkaa viipaleiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit